Biografie Theo Herbots Hoofdstuk / Hoe draagt een Christen zijn pijnen

Voel jij mijn pijn 1

Biografie Theo Herbots Hoofdstuk / Hoe draagt een Christen zijn pijnen

Pijn kan ingedeeld worden in twee categoriën

  • Fysische pijn
  • Psychische pijn

Hoe daar nu verder mee omgaan?

Toen ik gisteren op bezoek was bij Professor Joris Vandenberghe op het Universitair ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven, was één van zijn vragen: “hoe doe jij het om zoveel pijn te dragen zonder uw vlucht te zoeken in alcohol, drugs en medicatie?”, heb ik daar op geantwoord: “men zoekt in de moderne medische wereld nog steeds naar een manier om pijn te meten, dit is zinloos, want pijn is voor iedereen hetzelfde”

Wanneer men een naald steekt op identiek dezelfde plaats is de pijn voor elke mens hetzelfde, enig verschil

  • Bij fysische pijn: speelt de constitutie van elke mens een rol om zijn draagkracht van deze pijn te vergroten
  • Bij psychische pijn: zijn er andere factoren die de draagkracht van de pijn vergroten of verkleinen

Dus “mijn” theorie: pijn is voor iedereen gelijk, het enige verschil is te vinden in de draagkracht die iemand heeft om deze pijn te dragen.

Ik ga hier wat dieper op in

Wat betreft de fysische constitutie,  hier speelt de erfelijkheid een grote rol, een kind met voorouders met een sterke constitutie kan pijn over het algemeen beter dragen dan iemand met zwakke voorouders, dit is een factor waar weinig aan te veranderen is.

Belangrijk lees deze tekst helemaal door vooraleer U op de bijgeleverde linken begint te klikken

Een andere belangrijke factor is de manier van leven, bewegen en vooral de gepaste voeding die een belangrijke rol spelen. Hier kan U uitgebreid meer over vernemen op mijn Blog http://theoherbotsgezondheid.me/  de bijgeleverde PDF kan voor U een aangenaam en nuttig werkinstrument zijn, print het af, vul het in en hou zelf uw gegevens bij omtrent uw levens en voedingsgewoonte. U zult zelf op een aangename en eenvoudige manier veel kunnen veranderen aan uw leefgewoonten, en eetpatronen.

U kunt er op talrijke video’s vinden welke voedingsstoffen U dagelijks nodig hebt, waarom en nog veel meer. Deze site zal in de toekomst verder worden aangepast en verbeterd.

>>>>>KLIK HIER VOOR DE PDF

Dus belangrijke factor bij pijn is de draagkracht

Dit is ook zo bij Psychische pijn

Bij psychische pijn kan deze pijn verzacht worden met alcohol, drugs of medicatie.

Evenwel, de pijn is niet weg, enkel en alleen verdoofd. Komt er bij de factor gewenning. Wanneer men in het begin met één glas alcohol voldoende heeft om de pijn te verdoven, komt er na zekere tijd de gewenning en heeft men steeds meer alcohol nodig om de pijn te verdoven en om losser over zijn pijnen heen te gaan en korte tijd nadien volgt de verslaving. Ik zal het hier uitgebreider over hebben in mijn hoofdstuk over mijn alcoholverslaving.

Dit is ook zo met andere drugs (alcohol is een drug, maar dan wettelijk gedoogd)

Hoe het gaat met allerlei medicaties, daar mag ik me niet over uitspreken, want ik kom gegarandeerd in botsing met de farmaceutische industrie en de medische wereld.

Wat ik wel ga doen is om in een ander hoofdstuk, mijn ervaring uit te spreken met deze middelen,vooral de negatieve gevolgen, hoe mijn Moeder er aan verslaafd is geraakt en hoe het uiteindelijk ook haar dood is geworden.

Ook hoe ik mijn pijnen gedragen heb, hoe ik van mijn verslaving ben afgeraakt, daar zal ik het later over hebben. Wat ik wel weet is dat het verhogen van mijn draagkracht om het dragen van mijn pijnen me meer hebben geholpen dan alcohol, drugs of medicatie.

Vooral het AA-programma dat gebaseerd is op twaalf stappen, maar dat alleen wordt toegepast op alcoholproblemen. Ik heb onlangs echter kennis gemaakt met het celebrate-Discovery programma, waar de twaalf stappen worden toegepast op iedereen en dat een hechtere band heeft met De Bijbel.

Ik ga hier een paar video’s bijvoegen hoe groot de draagkracht van mensen kan verhoogd worden

Belangrijk, als u deze pagina vertaald via mijn vertaalprogramma, heb ik opgemrkt dat de video’s dan niet afspelen. Dus vertaal de tekst maar gewoon, wilt U de video’s laten afspelen, keer dan eerst terug naar de oorspronkelijke Nederlandstalige tekst

De tweede video is dan misschien niet zo Christelijk geïnspireerd, maar wat U er ziet kan sterk positief worden beïnvloed op Christelijke basis, bekijk ze eens alle twee

Advertenties

Een gedachte over “Biografie Theo Herbots Hoofdstuk / Hoe draagt een Christen zijn pijnen

  1. Beste Theo, de draagkracht vergroten is een mogelijkheid, om meer te kunnen dragen. Het wonder van Jezus is dat Hij gekomen is om te dragen, wat wij zelf niet kunnen dragen. Daarin zijn begrepen; onze ‘smarten’, ziekten, overtredingen, ons onrecht tegenover onszelf en anderen of God, onze straf, ons dwalen, onze zonden. Alleen heeft Hij dit gedaan zonder enige vorm van status en dus (h)erkent niet iedereen dit prachtige werk van Jezus; maar als je het wel ziet, dan ga je Hem begeren boven alles en iedereen.(zie Jesaja 53:1-12) Jezus is echt de enige, die onze pijn niet verdooft, maar wegdraagt.
    We zien verder uit Theo, hoe jouw Heer alles van je zal dragen, H groeten, Rein

    Like

Wij zouden het ten zeerste waarderen indien U hier beneden een reactie zou willen plaatsen. Ook reacties van "MOSLIMS" "JODEN" en "ANDEREN" zijn welkom, zolang het maar Boodschappen zijn van "VREDE" en "LIEFDE" en "RESPECT" voor "MEKAAR"

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s